Golf- og tennisalbue

Vi tilbyder behandling af golfalbue eller tennisalbue her i  klinikken i København. Årsagen til tennis- og golfalbue er ofte overbelastning af musklerne omkring albuen. Det kan enten skyldes ensformige gentagne bevægelser eller længerevarende fastlåst stilling med konstant muskelsammentrækning.

Lidelsen ses hyppigst hos personer, der i deres erhverv udfører sådanne bevægelser samt ved forskellige former for idræt bl.a. tennis og golf.

Generne skyldes vævsirritation (inflammation) i bindevævet hvor musklerne hæfter på knoglen. Det er denne vævsirritation som giver ømhed og smerte.

Ved tennisalbue er generne lokaliseret til knoglen på albuens yderside (epicondylus lateralis), hvor musklerne der bøjer hånden bagover og strækker fingrene hæfter fast.

Ved golfalbue er generne lokaliseret til knoglen på albuens inderside (epicondylus medialis), hvor musklerne der bøjer hånden nedad og bøjer fingrene hæfter fast.

Symptomer

Lidelsen begynder som regel gradvist med smerter i albuen som forværres ved brug af arm og hånd. Der er betydelig ømhed omkring knoglen på albuens yder- eller inderside. Efterhånden kan smerterne stråle op i overarmen og ned i underarmen og der kan komme en fornemmelse af svaghed i håndleddet.

Tenni albue kan med fordel behandles med laserbehandling. Læs mere om behandlingsformen her.

 

Kontak mig om behandling af tennisalbue

Vi du høre mere om behandling af tennisalbue eller er du klar til at booke en tid? Du kan altid ringe til mig på telefon 41471747. Du er også meget velkommen til at sende en mail til kasper@fardan.dk eller udfylde min kontaktformular her.