Fysiurgisk massage

Den individuelle og personlige briksmassage, hvor massøren har mulighed for at gå i dybden med et specifikt problem eller give en dybdegående massage på en kropsdel. Alt efter ønske.

Teknik

Teknikken er udviklet i begyndelsen af 1900-tallet i samarbejde mellem læger fra Stockholms Universitet og svenskeren Per H. Ling, der udviklede et omfattende gymnastikprogram baseret på en udstræknings- og afslapningsteknik, der giver afspænding og en indgående forståelse for musklernes funktion. Fysiurgisk massage fokuserer på at få bevægelsesapparatet – muskler, sener og led – til at fungere optimalt. Kroppen opfatter den fysiurgiske massage som om, man foretager en effektiv gymnastik, udstrækning og afslapning og dermed afspænding.

Muskulatur

Vores muskler ligger i flere lag. På musklerne sidder sener, som er tilhæftet på knoglerne. For at undgå friktionsmodstand og irritation af huden påføres der et tyndt lag olie ved massagen.

Hvis en muskelgruppe overanstrenges trækker den sig sammen i protest, og derved kommer der ikke den fornødne blodcirkulation til musklerne. Massagen hjælper blodet hurtigere rundt i kroppen.

Eventuelle følgevirkninger

Massagen frigør en del affaldsstoffer fra musklerne. Disse affaldsstoffer ledes ud af kroppen via urinvejene, og derfor er det vigtigt at drikke meget vand efter massagen – mindst 1-1½ liter. Det er helt almindeligt, at urinen kan være lidt mørkere end normalt efter massagen.

Psykologisk påvirkning

Massage under psykologisk påvirkning som stress eller stress-lignende tilstande kan medføre reaktioner som f.eks.: fornemmelse af stilhed eftertænksomhed glæde – kan opstå efter massagen, og reaktioner som disse er ganske normale.

Ømhed

Der kan opstå en smule ømhed i muskulaturen 1 eller 2 dage efter behandlingen. Dette skyldes, at muskler, sener og senetilhæftninger er gennemarbejdede – reaktionen er ganske ufarlig og meget normal.